Повече от 20 мигранти загинаха в сряда край северното френско пристанище

...
Повече от 20 мигранти загинаха в сряда край северното френско пристанище
Коментари Харесай

Над 20 мигранти загинаха край бреговете на Франция

Повече от 20 мигранти починаха в сряда край северното френско пристанище Кале в опит да прекосят Ламанша и да стигнат до Англия, оповестиха управляващите, представени от France 24. Това е най-тежкият случай по интензивно потребления маршрут, отбелязва медията. Френското вътрешно министерство съобщи, че френски патрулни кораби са разкрили трупове и хора в безсъзнание във водата, откакто риболовец алармирал за случая. За присъединяване в издирването на оживели са изпратени три хеликоптера и три лодки, оповестиха локалните управляващи. Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен е на мястото на случая.

``Бедствието в Ламанша е покруса. Мислите ми са с всички изчезнали и ранени, жертви на незаконни контрабандисти, които експлоатират страданието и мизерията``, написа в Туитър министър председателят на Франция Жан Кастекс.

Трагедията съответства с нарастването на напрежението сред Лондон и Париж поради рекордния брой хора, преминаващи през Ламанша. Френската полиция заяви тази седмица, че е задържала 15 обвинени членове на интернационален профсъюз за контрабанда на мигранти, който е помагал на хора да преминат нелегално Ламанша към Англия. Мрежата от иракски кюрди, румънци, пакистанци и виетнамци оказва помощ на най-малко 250 души на месец да стигнат до Англия, употребявайки дребни лодки, които транспортират до 60 души едновременно. Пътуването до Англия  коства по 6000 евро на човек, а контрабандистите са натрупали към 3 милиона евро обща облага.

Според английските управляващи повече от 25 000 души са пристигнали незаконно в страната тази година, което е три пъти повече от записаното през 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР